CORTROM "GBLA" S.R.L., intreprindere privata cu capital mixt romano-suedez a fost infiintata in anul 1992 din dorinta de a oferi specialistilor din industrie, tehnologii inovatoare si produse de ultima generatie, eficiente si economice, prin care sa se aduca un aport semnificativ la cresterea calitatii si productivitatii intreprinderilor romane.

Dezvoltarea si cresterea productivitatii implica un consum extraordinar de materiale inclusiv metale si aliaje. Concomitent cu cresterea cantitatii de metale utilizate, creste si cantitatea distrusa prin coroziune.

Oxidarea metalelor (coroziunea) produce pagube imense pe plan mondial si national. Consecintele economice negative generate de acest proces natural de degradare a metalelor, fie ele feroase sau neferoase, sunt cuprinse in sintagma „Costul Coroziunii” in care sunt inglobate pierderile directe – legate de inlocuirea agregatelor, a subansamblelor si pieselor corodate, supradimensionarea utilajelor pentru a asigura exploatarea lor normala, utilizarea de materiale de constructie mai scumpe, dar rezistente in mediul respectiv, precum si pierderile indirecte – mai mari si mai greu de apreciat la valoarea lor reala, cum ar fi: cheltuielile suplimentare legate de stangnarea procesului de fabricatie pentru repararea si inlocuirea pieselor corodate, cheltuielile de retur a pieselor corodate, s.a.m.d.

Metodele clasice prin care se lupta impotriva acestei forte naturale distructive - c o r o z i u n e a – s-au dovedit in timp a fi costisitoare, de cele mai multe ori ineficiente dar si extrem de periculoase pentru mediul inconjurator si sanatatea umana.

O dezvoltare durabila a societatii nu poate fi realizata decat prin utilizarea unor produse calitative si intr-un mediu curat !

Fondatorul Cortrom B.G. S.R.L. (in prezent Cortrom "GBLA"), Ing.Ch.George Bogdan - cu experienta de peste 20 de ani in domeniu ca Specialist in Protectie Anticoroziva si Ambalaje in cadrul companiei suedeze SKF, s-a orientat astfel catre alternative ecologice la produsele anticorozive clasice, care sa asigure valorificarea maxima a resurselor de catre generatia actuala, in conditiile mentinerii potentialului acestora de a oferi aceleasi beneficii generatiilor viitoare.

Cortec Corporation USA a luat fiinta in anii '70 pornind de la aceasta viziune: "sa combata eficient consecintele devastatoare ale coroziunii si in acelasi timp sa creeze alternative ecologice la metodele existente de protectie la coroziune." (Boris Miksic – President/CEO Cortec Corporation USA)
Corporatia Cortec, in prezent lider mondial in Tehnologia VpCI™ / MCI® si singurul furnizor de inhibitori de coroziune certificat atat ISO 9001 cat si ISO 14001, a demonstrat de-a lungul a peste trei decenii, grija deosebita fata de protectia mediului inconjurator prin cercetare continua si fabricarea de produse inlocuitoare a substantelor periculoase (cum sunt nitritii, conservantii de baza de uleiuri poluante, solventii, s.a.) cu materiale pentru protectie anticoroziva ecologice, biodegradabile, reciclabile, pe baza de apa si resurse regenerabile (soia, porumb, extract de citrice, canola, etc.).

Cortrom si-a dedicat activitatea implementarii tehnnologiei inhibitorilor de coroziune VpCI® Cortec® pe fluxul de fabricatiei al multor unitati de productie din tara si a devenit astfel unic consultant tehnic si distribuitor autorizat al produselor Cortec® pentru zona Romaniei si Moldovei.
Echipa Cortrom B.G. este in permanenta alaturi de specialistii si managerii din productie, furnizandu-le solutii tehnice ecologice optime - "curate", de prevenire si Control Total al Coroziunii™ , in vederea imbunatatirii calitatii si reducerii pierderilor de resurse si poluarii mediului.
Exclusivitatea acordata pentru importul & distributia produselor asigura accesul direct al Clientilor la produse de ultima generatie, autentice si servicii profesionale de consultanta tehnica in domeniul protectiei anticorozive.

Din anul 2006, societatea noastra comerciala si-a diversificat gama de produse incepand colaborarea cu compania germana Rehart GmbH care furnizeaza materiale complementare produselor Cortec® ce asigura protectia metalelor impotriva distrugerii mecanice (eroziunii, abraziunii excesive) si atacului chimic.

Materialele Rehart Nano-Seal sunt destinate regenerarii si intretinerii utilajelor industriale prin protectia impotriva uzurii, coroziunii, colmatarii si atacului chimic in scopul optimizarii procesului de fabricatie. Prin utilizarea acestor acoperiri speciale, timpul de utilizare al utilajelor este mai mare, intreruperile procesului de fabricatie sunt mai putine, iar acest lucru asigura calitate constanta a productiei, consum redus de energie si performanta deosebita a companiei.

Echipa Cortrom lucreaza dupa rigorile principiilor suedeze de calitate, profesionalism si seriozitate, analizand continuu cerintele Clientilor si oferind servicii permanent imbunatatite, adaptate pietii.

Click pentru contact